Коли вівсянка стає небезпечною, попередила дієтологиня




author
0 minutes, 1 second Read

Вівсяна каша в помірній кількості корисна для більшості людей. За словами фахівців, крупа високої якості призводить до зниження холестерину, а також добре насичує, позбавляє від почуття голоду на досить довгий період.

Однак їсти вівсяну кашу не варто частіше двох-трьох разів на тиждень. У гіршому випадку вона може стати небезпечною.

Справа в тому, що продукт містить фітинову кислоту. У надмірній кількості вона погано впливає на засвоєння заліза і цинку, а також магнію і кальцію, попередила лікар-дієтолог.

За словами експертки, фітинова кислота здатна спровокувати дефіцит ряду важливих мікроелементів в організмі. З тієї ж причини не рекомендується їсти у великій кількості горіхи і бобові.

Джерело dailynews.kyiv.ua