Додаю в тісто секретний інгредієнт! Мої ватрушки завжди найпишніші і ніколи не падають! Моя фірмова сирна начинка




author
0 minutes, 0 seconds Read

Неймовірно смачні, пишні та ніжні ватрушки, просто тануть у роті. Це мій авторський рецепт, тут і тісто пухке і начинка дуже смачна. Ватрушки повітряні як пух, м’які. Щиро рекомендую приготувати за моїм рецептом, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Борошно 750 гр.
  • Молоко 350 мл.
  • Цукор 100 гр., за смаком
  • Яйця 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Олія рослинна 70 мл.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Оцет 9% 1 ст. л.
  • Дріжджі сирі 30 гр.

Начинка:

  • Сир 400 гр.
  • Яйце 1 шт. + 1 білок
  • Цукор 80 гр.
  • Сіль щіпка
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Манка 1 ст. л.

Змазка:

  • Жовток 1 шт.
  • Молоко 1 ст. ложка

Приготування:

У миску виливаю тепле молоко 350 мл, додаю дріжджі свіжі сирі 30 грамів і 1 столову ложку цукру із загальної кількості. З’єдную вінчиком до розчинення дріжджів. Додаю 3 столові ложки борошна просіяного із загальної маси. Усе перемішую. Накриваю рушником і залишаю для підйому в теплому місці на 20 хвилин.

У миску розбиваю 2 яйця. Всипаю цукор, сіль 1 чайну ложку. Додаю тепле вершкове масло 50 грам. Усе з’єдную вінчиком.

Додаю масу тіста до маси з яйцем і вершковим маслом. Всипаю половину борошна, додаю розпушувач. Так тісто не осяде і випічка виходить дуже ніжна, довше залишається свіжою. Замішую рідке тісто. Вливаю оцет 9% 1 столову ложку для більшої пишності. Додаю борошно і продовжую замішувати тісто.

Вливаємо рослинну олію 70 мл. Замішую тісто в мисці, поки воно не почне відставати від неї, підсипаючи борошно.

Кладу тісто в миску, змащену олією, накриваю рушником і ставлю в тепле місце для підйому на 1-1,5 години.

Начинка:

Кладу в миску сир. Додаю 1 яйце та 1 білок. Жовток використовую для змащення. Всипаю цукор, ванільний цукор, дрібку солі для посилення смаку. Кладу манку 1 столову ложку. Усе з’єдную.

Тісто підійшло. Посипаю робочу поверхню борошном і викладаю тісто. Ділю тісто на дві частини, кожну частину ділю на три. Шматочки тіста ділю ще раз – на три.

Кожен шматочок округляю і викладаю на відстані на форму, застелену пергаментом. Накриваю рушником і прибираю в тепле місце для підйому тіста.

Склянку занурюю в борошно, щоб не прилипало, і добре придавлюю по центру майбутні ватрушки, майже до самого дня ватрушки. Діаметр 6,5 см. Дно має бути дуже тонким, воно ще відмінно піднімається в духовці. За рахунок суміші дріжджів і розпушувача.

Накладаю сирну масу по одній столовій ложці та вирівнюю.

У жовток додаю столову ложку молока і змащую цією сумішшю ватрушки. Спочатку тісто, потім сир. Даю змазці підсохнути 10 хвилин.

Ставлю випікатися в розігріту до 180 духовку на 20-25 хвилин.

Ватрушки повітряні як пух. Спробуйте!