Булочки за цим рецептом виходять дуже ніжні, пухкі та повітряні, хрустка скоринка, а в середині соковита начинка! Легкий і простий рецепт! У нас так усе село готує!
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 120 гр.
- Молоко тепле 250 мл.
- Дріжджі пресовані 18 гр. ( або 6 гр. сухих)
- Вершкове масло розтоплене 100 гр.
- Борошно 600 гр.
- 1/2 ч. л. солі
- Ванільний цукор 1 шт.
Яблучна начинка:
- Яблука 8 шт.
- Лимонний сік
- Вершкове масло 50 гр.
- Цукор 2 ст. л.
- Кориця 1 ч. л.
Присипка:
- Борошно 50 гр.
- Цукор 2 ст. л.
- Вершкове масло холодне 30 гр.
Приготування:
Тісто:
У тепле молоко всипаю дріжджі та перемішую, залишаю на декілька хвилин.
У миску всипаю борошно, сіль, цукор та ванільний цукор, вливаю збиті виделкою яйця та розведені дріжджі. Перемішую тісто.
Тоді вливаю розтоплене вершкове масло і замішую тісто вже руками.
Накриваю тісто рушничком та залишаю у теплому місці на 1,5 години.
Яблучна начинка:
Очищаю від шкірки яблука та нарізаю на дрібні кубики. Додаю лимонного соку та перемішую.
Відправляю яблука на сковорідку з вершковим маслом. Додаю цукор та корицю, перемішую та прожарюю приблизно 6-7 хвилин.
Присипка:
До борошно додаю холодне вершкове масло і цукор, перетираю руками до крихти.
Тісто добре підросло, на рівну поверхню посипаю борошно, трішки ще його помішую руками, ріжу на кусочки та формую кульки. Накриваю рушничком ще на 7-10 хвилин.
Кульки розкатую та викладаю яблучну начинку в середину пласта.
Щільно защіпаю тісто, та закруглюю усі краї, формуючи булочку у форму “човника”.
На форму кладу пергамент та на великій відстані викладаю булочки. Накриваю рушничком ще на 10 хвилин.
Змащую булочки збитим яйцем та посипаю присипкою. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 30 хвилин.
Заварюю чай та смакую пишними та ніжними булочками!
Джерело