Пісний грузинський оджахурі з баклажанами та гливами




author
0 minutes, 0 seconds Read

Оджахурі — грузинська страва, яка готується з картоплею, м’ясом та спеціями. Цей рецепт пісний, тож в ньому інші інгредієнти. Баклажани та гливи добре міксуються у страві, тож приготуйтеся до смачної трапези. Це так смачно, що жодного м’яса і не треба.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • баклажани — 2 шт.;
  • гливи — 300 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • помідор — 4 шт.;
  • зелень — 1 пучок;
  • часник — 5 зубків;
  • приправа хмелі-сунелі — 1 ст.л.;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • сіль — 1 ч.л.

Як приготувати оджахурі

Якщо у вас є вок, смажте в ньому. Так зручніше. Якщо ні, тоді на звичайній сковороді. Баклажани наріжте на півкільця. Обсмажте до золотистої скоринки. Далі до них треба покласти нарізані на смужки гливи. Обсмажте все разом та викладіть в глибоку тарілку.

Окремо обсмажте тепер картоплю. Наріжте її кубиком. Також покладіть її до баклажанів з грибами.

Наступним кроком наріжте цибулю півкільцями. Її треба також обсмажити. Коли вона буде готова, тоді до неї в сковороду викладіть попередньо приготовані інгредієнти. До них покладіть свіжий помідор, спеції, сіль. Щоб завершити смакову приправу, полийте соєвим соусом та вичавіть часник. Кількість зубків залежить від гостроти, яка вас цікавить. Смачного!