Свекруха була в захваті! Її улюблений пиріг “Дика троянда”. Готується, насправді, дуже просто!




author
0 minutes, 1 second Read

Сьогодні ділюся з вами особливим рецептом – улюбленим пирогом моєї свекрухи. Приготувати такий пиріг зможе кожен і інгредієнти дуже прості, а процес не важкий. Але результат направду вражає. Виходить ну дуже красиво.

Інгредієнти:

  • тепле молоко 250 мл.
  • цукор 5 ст. л.
  • дріжджі сухі 7 г. 1 пакетик
  • сіль 1/2 ч. л.
  • вершкове масло 60 г. розтоплене
  • яйце 2 шт.
  • какао-порошок 2 ст. л.
  • борошно 550 г. (+-)
  • +яйце для змащування пирога

Приготування:

В глибокій мисці змішую тепле молоко, цукор, дріжджі.

Тоді добавляю розтоплене вершкове масло, яйце та сіль. Ділю суміш на 2 рівні частини.

В одну частину всипаю борошно та какао, замішую тісто.

В другу частину додаю тільки борошно та також замішую тісто. Обидва тіста накриваю харчовою плівкою та залишаю в теплому місці на 1 годину.

Тісто підросло, розкатую в пласти товщиною 0,5-0,7 сантиметри і вирізаю формочкою кружечки.

Формую троянди з тіста. Беру 4 кружечки, по краях з’єдную їх, прижимаючи руками.

Складаю удвоє.

Та закручую трояндочку.

У форму діаметром 24 сантиметри кладу пергамент і викладаю трояндочки. Накриваю їх харчовою плівкою і залишаю в теплому місці ще на 20-30 хвилин. Тоді змащую яйцем і випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 30 хвилин.

Вийшов неймовірно красивий пиріг, а ще більш смачний!