Український Яблучник! Наша рідна випічка! Не складний у приготуванні. Виходить велика порція!




author
0 minutes, 0 seconds Read

Цей пиріг зовсім не складний у приготуванні! Виходить досить великий за розміром, м’якенький, дуже ароматний та пухкий. Що ще добавити, українська кухня завжди сама найсмачніша і найщедріша, тому і пиріг такий, як має бути.

Інгредієнти:

Начинка:

  • 1-1.200 гр. яблук
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру ( за смаком)
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю

Тісто:

  • 5 яєць
  • цукор 2 ст. л.
  • 200 гр. вершкового масла розтопленого
  • 350 гр. борошна
  • 2 ч. л. розпушувача

Приготування:

Начинка:

Обчищаю яблука від шкірки та натираю на терці, додаю цукор, ванільний цукор, корицю та крохмаль, перемішую.

Тісто:

До яєць додаю цукор та збиваю блендером до утворення світлої та пишної маси.

Збиваючи, доливаю розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.

Додаю борошно та розпушувач та перемішую лопаткою.

Форму для випічки застеляю пергаментом, та виливаю половину тіста, розрівнюю.

Зверху рівномірно викладаю яблука.

На яблука викладаю другу частину тіста. Випікаю при температурі 170 градусів, приблизно 40-45 хвилин.

Охолоджую пиріг, за бажанням посипаю цукровою пудрою, смачного!

Джерело