Випічку з маком у нас люблять усі! Тому ділюсь рецептом улюбленого макового рулета. Це направду дуже вдалий рецепт!




author
0 minutes, 0 seconds Read

Випічку з маком люблять абсолютно усі! Тому готую її часто. Ділюсь сьогодні з вами рецептом улюбленого макового рулета. Чесно кажучи, можу його їсти на сніданок, обід, вечерю. Такий вже добрий він мені.

Інгредієнти:

  • Борошно 550-600. г.
  • Молоко тепле 250 мл.
  • Цукор 100 г.
  • Ванільний цукор 1 пакетик
  • Дріжджі свіжі 30 гр. або сухі 10 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Масло вершкове розтоплене 100 г.
  • Сіль 0,3 ч. л.
  • Макова начинка 500 г.

Приготування:

В миску наливаю тепле молоко, додаю дріжджі та цукор, перемішую. Далі всипаю борошно, перемішую та накриваю рушничком, залишаю в теплому місці на 10-15 хвилин.

В іншу миску додаю яйце, цукор та ванільний цукор, блендером усе збиваю.

До дріжджів додаю яєчну масу, розтоплене вершкове масло та сіль, перемішую.

Поступово додаю борошно та перемішую до однорідності.

На стіл насипаю борошно та замішую руками тісто.

Тісто кладу у глибоку тарілку, накриваю рушничком та залишаю у теплому місці на 1 годину.

Ділю тісто на 2 рівні частини, розкачую в прямокутний пласт.

Накладаю макову начинку, з одного краю залишаю тісто і закручую рулет.

Викладаю рулет на форму застелену пергаментом, накриваю рушничком та залишаю ще у теплому місці на 15 хвилин. Тоді змащую рулети збитим яйцем. Випікаю у розігрітій духовці до 190 градусі, приблизно 30 хвилин.

Випічка з маком готова, нарізаю та смакую!