Ділюсь рецептом своїх улюблених картопляних зраз. Саме з такою начинкою вони мені найсмачніші




author
0 minutes, 0 seconds Read

Це мій улюблений рецепт зраз. Картопляне тісто виходить смачне і не забите, а начинка – моя улюблена. Взагалі комбінація грибів і картоплі завжди вдала і майже усі її люблять.

  • картопля 1 кг
  • олія 40 мл
  • цибуля 1 шт
  • морква 1 шт
  • печериці 300 г
  • фарш 350 гр
  • сіль, перець, паприка до смаку
  • кріп 20 г
  • яйце 1 шт
  • борошно 2 ст.л

Приготування:

Картоплю спочатку потрібно відварити в мундирі, потім очистити і перетворити на пюре. Поки остигає картопля, можна дрібно нарізати цибулину і обсмажити на невеликій кількості олії до м’якості.

Подрібнюємо на великих зубчиках тертки моркву, відправляємо готуватися до цибулини. Нарізаємо на тонкі скибочки промиті печериці, викладаємо разом із фаршем до обсмажених овочів. Посипаємо половиною чайної ложки солі м’ясну начинку, перчимо, за бажанням можна додати паприку і доводимо до готовності.

Наприкінці приготування додаємо у фарш нашаткований кріп.

У картопляне пюре розбиваємо яйце, висипаємо борошно та сіль, замішуємо щось на подобі тіста. З картопляного тіста ліпимо колобки із заглибленням. У це заглиблення кладемо ложку начинки, запечатуємо фарш усередині.

Сформовані пиріжки переміщуємо на сковороду з гарячою олією.

Обсмажуємо картопляне зрази з обох боків до рум’яної скоринки.

Прибираємо зайву олію з допомогою паперових рушничків і подаємо до столу.

Смакуємо зі сметанкою. Ось такі вони всередині.