Рецепт запеченої гречки з куркою під сирною скоринкою — вечеря мрії




author
0 minutes, 0 seconds Read

Гречку просто зварити у воді з сіллю недостатньо. Якщо ви бажаєте мати дійсно смачний гарнір та страву треба готувати крупу в іншому форматі. Спробуйте зробити запечену гречку з курятиною та ще й під сирною скоринкою. Читайте рецепт далі у статті.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • куряче філе — 200 г;
  • гречка — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • бульйон — 350 мл.

Як приготувати

В форму для готування насипте промиту гречку. На неї викладіть приправлене та різане на шматочки куряче філе. Невелику моркву та цибулину наріжте та викладіть на гречку з м’ясом.

Бульйон трохи присоліть, додайте чорного меленого перцю чи спецій. Залийте гречку. Присипте все тертим сиром. Форму загорніть у фольгу. Проколіть її в кількох місцях, щоб пара могла виходити.

Форму поставити в духовку приблизно на 30-40 хвилин при температурі 180-170 градусів. Бульйон має викіпити. Замість філе можна класти курячі ніжки, крильця. Страва виходить просочена різними смаками, тож виходить дуже ароматно. Смачного!